MANİSA / GÖRDES - Şehit Cemal AYBEY İmam Hatip Ortaokulu

Haz

Deprem bölgesindeki kardeş okulumuz Diyarbakır İli Hazro İlçesi Yazgı Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri ile Okulumuz değerler eğitimi kulübü öğrencileri ve öğretmenlerimiz online olarak görüştü. Karşılıklı kardeşliğimizin dahada pekiştirilmesi için neler yapabileceğimizi konuştuğumuz görüşme gayet samimi ve güzel geçti. Öğrencilerimiz kilometrelerce uzaktaki kardeşleri ile sohbet etme ve onlarla gönüldaş olma fırsatı buldular.

Haz

Öğrencilerimize ve öğretmenlerimizle ortak yıl sonu moral ve motivasyon etkinlikleri gerçekleştirdik. Özellikle 8 sınıf öğrencilerimize sınav öncesi stres atmaları için çeşitli sosyal etkinlikler düzenledik, lise gezileri gerçekleştirdik. Tüm okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımı ile bahar etkinlikleri yarışmalar ve yarışmalar gerçekleştirdik.

Haz

Son olarak 06 Şubat 2023 Adıyaman depreminde şehit olan Gördes'imizin Zehra Öğretmenini ve ilim yolunda bir ışık, hudut sınırlarında bir nefer olarak görevini ifa ederken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz ruhları şad olsun. Öğrencilerimiz ile şehit öğretmenlerimiz için kuran okuduk, dualar ettik. Allah mekanlarını cennet etsin.

Haz

Her katta mevcut olan okuma köşelerimizi ve kütüphanemizi yeniden düzenledik. Oluşturduğumuz kütüphane kulübündeki öğrencilerimiz kütüphanemizdeki 3500 kitabı kütüphane programına aktararak kitap alıp verme işlemini dijital ortama aktarmış oldular. Kütüphanemiz kitap okumanın yanı sıra aynı zamanda zeka oyunları oynama ve benzeri etkinlikleri için hazır hale getirildi.

Haz

Öğrencilerimiz ile okulumuz yakınındakı Yeşiltepe Cami'inde sabah namazı için buluştuk.

Nis

Değerler eğitimi kapsamında okulumuzda ramazan ayı boyunca ramazan sandığı uygulaması yaptık. Öğrencilerimizin katkıları ile oluşturduğumuz ramazan sandığında toplanan yardımlar deprem bölgesindeki kardeşlerimize gönderilecek.

Nis

Öğrenci mesleki gelişim etkinliklerimiz kapsamında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde ; Kur'an-ı Kerim, hitabet ve mesleki uygulama dersleri kapsamında öğrencilerimizin imam hatiplik, müezzinlik, vaizlik ve Kur'an kusu öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenimiz Yakup KURBAN öncülüğünde gerçekleştirildi.

Nis

Öğrencilerimizin yorum ve muhakeme gücünü artırmak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli soruları test şeklinde uygulanarak "Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati" tüm sınıf düzeylerinde gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin mesleki gelişimi açısından önümüzdeki aylarda da benzer uygulamalara devem edilecektir.

Nis

Okulumuz Müdür Yardımcısı Hayrettin ÇELİK tarafından öğretmenlerimize dönük etkili sunum teknikleri uygulamaları ve araçları konulu seminer verildi.

Nis

Baharın gelişiyle tüm öğrencilerimiz ile beraber sınıflarımız, koridorlarımız ve okulun  diğer mekanlarındaki çiçeklerimizin bakımlarını yaptık çiçek bulunmayan sınıflarımıza da çiçekler koyduk. Okulumuz arka bahçedeki zeytinliğin etrafına gül ektik ve meyve fidanları diktik.

Nis

Kariyer günleri buluşmaları kapsamında bu ayki konuklarımız Doktor Furkan Bey, eczacı Merve Hanım, Bilgisayar ve yazılım mühendisi Fatih Bey okulumuz öğrencilerine kendi kariyerlerine ulaşma süreçlerini, çalışmalarını anlattılar. Mesleklerinin özelliklerini, inceliklerini anlatarak, meslekleri ile ilgili öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevapladılar. LGS ve YKS sınav süreçleri ile ilgili öğrencilerimizi motive ettiler. Öğrencilerimizin kendilerine hedef oluşturma, geleceği planlama ve hedeflerine ulaşma noktasında verimli bir sunum oldu. Okulumuza zaman ayırdıkları ve öğrencilerimizle tecrübelerini paylaştıkları için kendilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa SARIL öncülüğünde öğrencilerimizden oluşturduğumuz okul güreş takımımız yeni kurulmasına rağmen Manisa Muradiye Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen yıldızlar kategorisi serbest stil güreş müsabakaları il finallerinde kendi kilolarında birincilik, ikincilik ve üçüncünlükler kazanarak okulumuza ailelerine ve çalıştırıcı hocalarına büyük sevinç yaşattılar. Önümüzdeki yıllarda çalışmalarımız ve başarılarımız artarak devam edecek. Takımdaki tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuz meslek dersi öğretmeni Yakup KURBAN tarafından "Öğrenciyi tanıma teknikleri"  konulu sunum yapıldı.

Mrt

"Tartışarak Anlaşıyoruz" etkinlikleri kapsamında sınıflar düzeyinde "Teknolojinin Faydaları" - " Teknolojinin Zararları" konulu münazara etkinlikleri yaptık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin oldukça keyif aldı münazaralara önümüzdeki süreçtede yeni konularla devam edeceğiz. Ayrıca dönem boyunca sınıflar arası bilgi yarışması ve güzel şiir okuma yarışması çalışmalarımız da devam edecek.

Mrt

Okul koridorlarımızı öğrencilerimizin isteği doğrultultusunda zeka oyunları köşesi, okuma köşesi, matematik sokağı şeklinde düzenleyerek öğrencilerimiz için daha eğlenceli ve eğitici hale getirdik.